top of page
  • Yazarın fotoğrafıMarm Assistance

ASİSTANS HİZMETLERİNDE MÜŞTERİ DENEYİMİ YARATMAK

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2022

Müşteri deneyimi; bir işletme ile müşteri arasındaki satın alma sürecinden başlayıp süreç tamamlandıktan sonra da gerçekleşen tüm etkileşimleri ifade eder. Özetle; müşteri deneyimi, müşteri ile marka arasındaki tüm deneyimlerin bütünüdür. Peki asistans hizmetlerinde müşteri deneyimi yaratmak nasıl olur? Bu sorunun cevabını vermek için yazımızda asistans hizmetlerinde müşteri deneyimi yaratılması, başarılı müşteri deneyiminin nasıl yaratılacağı ve Marm Assistance’ın müşteri deneyimi anlayışının nasıl olduğu gibi konulara değineceğiz.


Asistans Hizmetlerinde Müşteri Deneyimi

Asistans hizmetleri sanıldığından çok daha önemlidir, hatta küresel pazarda şirketleri diğerlerinden farklı kılan en kritik faktörlerden biridir desek hiç yanlış olmaz. Asistans hizmetleri, oluşturduğu yapı itibari ile direkt olarak insana temas eder. Dolayısıyla asistans hizmetleri, müşterilerin yanında duran bir destek politikası, müşteri sadakatini artıracak aksiyon planları, acil durumdaki müşteriye öncelik verilip maliyet gözetmeksizin en hızlı şekilde sunduğu yardımlarla şüphesiz ki sektörel anlamda fark yaratmıştır.





Asistans hizmetlerinde başarılı bir müşteri deneyimi yaratmak için uygulayabileceğiz bazı noktalar bulunur. Bunlar:

  • Müşterinizi tanıyarak, empati kurarak ve kişiye göre özelleştirerek onlarla bir bağ kurun.

  • Müşterinin bilgi, ürün ve hizmetlere hızlı erişimini sağlama, müşteri beklentilerini yönetme, ihtiyaç ve sorunlara yaratıcı çözümler üretme modelini hayata geçirin.

  • Müşterilerinizle girdiğiniz tüm etkileşim noktalarından müşteri öngörülerinizi analiz edip veri toplayın.

  • Müşterilerden aldığınız geri dönüşlere göre iyileştirme çalışmaları yapın.

Yapılan araştırmalarda ise son 10 senede tüketicilerin markalarla olan kişisel deneyimi ve önemi ele alınıyor. Detaylara ulaşmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.



Hayatın daha az tahmin edilebilir olduğu bu dönemde Marm Assistance; müşteri ilişkilerinin evrensel nitelikte olduğunun farkında olup iyi bir müşteri deneyimi yaratmak için insan ve ürüne odaklanıyor. Her geçen gün değişen dünyayla beraber ‘’müşterilerimizin neye ihtiyacı var, ne istiyorlar?’’ sorusundan yola çıkarak yeni dönüşümler üzerinde çalışıp Marm Assistance’ı farklı kılan değerleri ortaya koyuyor ve sundukları deneyimi bir üst seviyeye taşıyorlar.

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page