top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıMarm Assistance

Elektrikli Araçların Kullanımı Ülkemizde de Hızla Artıyor...

Elektrikli otomobiller, son yıllarda çevre dostu olmaları, maliyet tasarrufları ve yüksek verimlilikleri sayesinde bütün dünyada giderek daha çok ilgi görmeye başladı. Bunda, doğa için en zararsız ulaşım alternatiflerinden birini sunmalarının da büyük payı var.


Elektrikli ve hibrid araçlara yöneliş, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de otomotiv piyasasındaki kartların yeniden dağıtılmasına neden oluyor.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği'ne (TEHAD) göre, 2019 yılında Türkiye'de sadece 222 elektrikli araç satışı gerçekleşmişken, 2023 yılının ilk yarısında bu sayı 10 bin 028'e yükseldi. Bu hızlı büyümeyle birlikte, Türkiye genelindeki elektrikli araç sayısı 22 bin 548’e ulaştı.

Elektrikli araçların pazar payının artmasına paralel olarak, sarj istasyonları da hızla yaygınlaşmaya başladı. Toplam 3 bin 457 adet şarj istasyonuna sahip Türkiye, Avrupa'da en çok şarj istasyonlarına sahip olan ülkeler arasında hala gerilerde ve sondan üçüncü sırada…


Verilere göre, bu istasyonların yüzde 58'i yalnızca İstanbul'da yer alıyor. Ancak, elektrikli araçlar için önemli bir merkez haline gelen İstanbul’daki istasyonlar bile, hala potansiyel ihtiyacı karşılamakta yeterli bulunmuyor.


Elektrikli araçların karşılaştığı en büyük zorluklardan birini, şarj istasyonlarına erişim konusundaki sıkıntılar oluşturuyor. Bu sorunu çözmek için, 2021 yılında ilk gezici şarj istasyonu olan "m-şarj" hizmete sunuldu.

marm assistance tarafından geliştirilen bu hizmet sayesinde, elektrikli aracınız yolda kalırsa, hızlıca yanına ulaşılarak şarj desteği sağlanabiliyor.

marm assistance İstanbul'un her noktasına bu hizmeti verebiliyor. Örneğin şarj istasyonu bulunmayan Şile civarına düzenlediğiniz bir seyahatte şarjınız biter de yolda kalırsanız, m-şarj araçları en kısa zamanda yanınıza ulaşıyor ve sorunu çözüyor.




Elektrikli araçların Türkiye'de hızla yayılması, çevreye ve ulaşım maliyetlerine de olumlu katkılar sağlıyor.


Tek eksiklik, şarj altyapısının bir an önce geliştirilmesi ve güçlendirilmesi…


marm assistance olarak m-şarj hizmetimiz ile sektöre farklı bir boyut getirmeyi ve sektörün eksik yanlarını tamamlamayı hedefliyoruz.


Yeterli sayıda şarj istasyonunun tüm şehirlerde ve önemli noktalarda bulunmasının, elektrikli araç kullanıcıları için daha rahat ve güvenli bir deneyim sunacağına inanıyoruz.


Unutmayalım ki; çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi olan elektrikli araçlar, destekleyici altyapı ile birlikte sürdürülebilir bir geleceğe doğru adım atmamıza yardımcı olur.


marm assistance

67 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page